Nyhetsbrev fra fotballgruppa, Januar 2020!

foto: Indre Akershus Blad

Ute er det nesten vårfølelse selv om kalenderen bare viser januar, og i fotballgruppa spirer og gror det året rundt. Hold deg oppdatert på det som skjer her.

2020-01-26
Kjetil Moren Bråthen

Nytt år nye muligheter heter det, og 2020 startet med et smell da jenter 13-laget ble kretsmestere i inne-km forrige helg, og fortsetter den positive utviklingen for ungdomslagene i Fet. Sesongen er allerede i gang, med OBOS-cup med mange deltagende Fet-lag, og kvalifisering til NM for G16 og G19. Vi ber derfor alle trenere om å følge med på hva som skjer på Fedrelandet, da kamper satt opp av krets må gå foran treninger som kolliderer. Dessverre har vi fortsatt bare en bane i Fetsund selv med økningen i antall spillere, og vi må derfor gjøre det beste ut av den kapasiteten vi har. Se kamper på Fedrelandet her: https://www.fotball.no/fotballdata/anlegg/hjem/?fiksId=11978

 I slutten av februar arrangeres det delkurs 2 i grasrottrener-utdannelsen på Fedrelandet. Trenerkompetansen er et av våre store satsningsområder, og et krav i forbindelse med kvalitetsklubb. Meld dere på kurs her: https://www.fotball.no/kurs/kurs/?fiksId=3356582

 

Men la oss ta oss tid til å oppsummere det gamle. 2019 har vært et år med full fart, hvor vi blant annet har blitt Eat Move Sleep ambassadør, Telenor Xtra-klubb, vi har signert en samarbeidsavtale med Lillestrøm Sportsklubb og er i ferd med å bli offisiell kvalitetsklubb. Styret har jobbet hardt og målrettet for å skape en positiv bunnlinje og grunnlag for et stadig bedre aktivitetstilbud for barn og unge i Fet. Dagens styre består p.t. av:

Espen Johnsen – Leder

Anna Bryngelhed Berg – Laglederkontakt

Marianne Svartnes – Kvalitetsklubbansvarlig

Tom Håland – Glomma Cupansvarlig og markedsansvarlig

Glenn Mærli – Sport

Oddbjørg Svensson – Utstyrsansvarlig

Kristin Lundby - Økonomi

Hver enkelt av disse står klare til å hjelpe til på sitt område, sammen med undertegnede.

https://www.fetil.no/Fotball/Sidemeny/Kontaktinfo.html

 

Gjennom hele 2019 har vi jobbet jevnt og trutt med kvalitetstempelet «offisiell kvalitetsklubb». Dette gir oss tydelige rollebeskrivelser, og en bedre strukturering for oppfølging av verdier, fair play, utvikling og rekruttering i klubben. Det siste hinderet på veien er at alle lag må ha trenere med godkjent kompetanse i henhold til NFF sine krav. Med ca 70 lag påmeldt i 2019 er det mange trenere som skal gjennom kursing. En bevisst satsning på dette er vi sikre på vil gi et enda bedre tilbud for alle barn og unge i Fet fremover.

Kvalitetsklubb_2.jpg

27. og 28. april 2019 ble vår første Eat Move Sleep-turnering arrangert på Fedrelandet. Gjennom året har vi bevist at vi er bevisste på å fremme gode holdninger som gjenspeiler slagordet med sunnere vareutvalg i kiosken, aktivitet og søvn. I 2020 har vi fått fornyet tillit og Fet IL er blitt en Eat Move Sleep Ambassadør. Nåløyet er trangt, og dette er noe vi er veldig stolte av.

Akademiet/Fet Pluss fortsetter også i ny drakt, da vi i 2019 ble en Telenor Xtra-klubb. Treningene er temabasert, og ved å være en del av Telenor Xtra-nettverket er vi flere klubber som lærer av hverandre både når det gjelder planverk og gjennomføring under NFF’s kontroll. Nytt av året er også at alle deltagerene får ny treningspakke med treningsklær og bag gjennom akademiet.

Tine fotballskole er populær i Fet, og i 2019 brøt vi den magiske grensen på 200 deltagere. Planleggingen er allerede i gang for at vi skal klare å ta imot enda flere deltagere, og gi de en flott uke med gode opplevelser, gode venner og dyktige instruktører den siste uken før skolestart i august2020.

Vi stiller stadig flere lag, og spesielt jentefotballen er i vinden. Denne uken ble Fet bedt om å holde et innlegg til de andre klubbene i kretsen for å fortelle hva vi gjør som klarer å rekruttere så mange. I fjor var 76 jenter med på fotballskolen, og høsten 2018 var hele 80 jenter på akademiet hver uke. 2010-kullet er rekordstort med over 30 aktive jenter. Det gror godt, og vi vil jobbe hardt for å klare og ta vare på og videreutvikle de i fremtiden.

 

Før 2020-sesongen er Odne Holm ny dommeransvarlig, og Malin Fuløp ny Fair-playansvarlig. Vi har også fått på plass to nye roller som skal hjelpe til med struktureringen i barne og ungdomsfotballen, og heve utvikling og rekruttering.

Tom Håland er trenerveileder, og skal i hovedsak hjelpe barnefotballen med struktur og kvalitet, og gi ferskere trenere god input og veiledning underveis.

Harald Aarvig vil hjelpe til med en blå tråd i treningsarbeidet og struktur på treningsfeltet for ungdom og senior. I forbindelse med dette har vi også kommet i gang med muligheter for videoanalyse i kamp- og treningssituasjon for å kunne gi spillere og trenere enda større bevissthet rundt spillet.

Begge disse vil invitere trenerne til trenerforumer for å presentere seg selv og veien videre.

 

Fotballskolen2019-911.jpg

Forhåpentligvis er dette tiltak som både vil bidra til at spillere spiller fotball lenger i Fet, og hever utviklingen med enda flere kretslagsspillere og spillere til vårt eget herre- og damelag.

Antall kretslags-/sonespillere har skutt i været i løpet av fjorårssesongen og ved siste uttak hadde vi nesten 20 spillere på kretstiltak og markerer oss som en stadig bedre utviklingsarena for læringsvillige ungdomsspillere som ønsker å jobbe for å få ut sitt potensiale.

I 2020 stiller Fet med 1.divisjonslag i samtlige klasser i ungdomsfotballen, bortsett fra J14 som spiller i 1.divisjon sammen med J15. Det er 1.divisjonlag i klasse Jenter 13, Gutter 13, Gutter 14, Jenter 15, Gutter 16, Jenter 17 og Gutter 19. Det skal bli spennende å se om vi kan fortsette utviklingen i 2020, samtidig som vi beholder det gode miljøet og den gode stemningen nede på Fedrelandet. Vi får mye skryt for at Fedrelandet er en hyggelig stadion å komme til, med mange imøtekommende og behjelpelige fetsøkninger. La oss beholde det på den måten!

 

Fotballhilsen og et ønske om et godt nytt fotballår fra Kjetil Moren Bråthen,

Sportslig og administrativ leder

Heia Fet!

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

23.06.2022
Ballskolen 2016

17:00 - 19:00

Eika Fet Arena