Full stans - Hva gjør vi?

For 14 dager siden gikk beskjeden ut til alle medlemmene av Fet IL: Idrettslaget stenger for organisert aktivitet inntil videre.

2020-03-26
Fet IL

Der det tidligere yret med liv fra morgen til kveld er det nå så stille, Fedrelandet, Fethallen og Eika Fet Arena er helt folketomme. Det er trist men vi takker alle sammen for å respektere regelverket som er satt i denne situasjonen. Vi ser lag som møtes til fellestreninger på Skype, vi hører om lag som setter opp egentreningsprogram, og vi hører det er mange som bedriver egentrening enten i hagen, langs veien eller i skogen. Så på en måte så fortsetter vi aktiviteten, vi fortsetter å trene til sesongens store mål, for vi vet at dette kun er i en periode og forhåpentligvis kan vi om ikke alt for lenge fylle anleggene med aktivitet igjen.

2019 var et fantastisk år for Fet IL. Vi økte medlemsmassen med 260 nye aktive, og vi telte ved overgangen til 2020 hele 2300 medlemmer. Målet vi satt oss i 2015 om at vi skulle være 2020 i 2020 ble nådd med glans. Vi aktiviserer folk i alle aldere, fra de aller yngste på turngruppene våre til over 100 medlemmer av den flotte 60+ gruppa vår. Det jobbes veldig godt i de ulike gruppene i idrettslaget, mange stiller opp og gjør en solid innsats for at barn og unge i kommunen skal ha trygge og gode tilbud. Fet IL er helt avhengige av ildsjeler som stiller opp og gjør en stor innsats. Derfor er det ekstra gledelig at vi til Årsmøte har klart å fylle opp alle styrene med kompetente folk som skal drive aktivitetene våre videre fremover. Hele 53 personer vil inneha et styreverv i Fet IL etter årsmøte, da enten i gruppene eller hovedstyret. I tillegg har vi mange hundre trenere og lagledere som organiserer aktivitene for lagene og alle foreldre som stiller på dugnader og i kiosken. Det er rett og slett helt fantastisk.

I administrasjonen så har denne situasjonen preget dagene våre. Fra å ha mailboksen full og telefoner som kimer så merker vi at det er roligere. Vi jobber nå med å kartlegge hva dette vil få av konsekvenser for idrettslaget, da særlig økonomisk. Det skal rapporteres inn tapte inntekter frem til og med juni og vi skal søke om å få dekt inn mest mulig av dette. Vi ser på områder vi kan spare kostnader og vi iverksetter tiltak for dette. Vi jobber for å opprettholde størsteparten av inntekene våre og vi søker etter nye inntektsmuligheter og nye sponsorer. Vi søker i disse dager kommunen om aktivitetstilskudd og treningstid i kommunale anlegg etter sommeren. I tillegg jobber vi med innspill til Temaplan for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet i Lillestrøm kommune. Her kartlegger vi behovet vi har for anlegg de neste 5 årene, samt tilskuddsordninger og driftsavtaler. Vi kommer også med innspill på nye områder til idrettsformål, og tiltak som tilrettelegger for økt fysisk aktivitet blant innbyggerne. Vi har startet opp jobben med revisjon av virksomhetsplanen til idrettslaget, og vi legger en ny handlingsplan som skal gjelde for 2020-2025. I tillegg bruker vi også tid på vedlikehold av anleggene våre slik at de skal fremstå i sin fineste prakt når aktivitetene starter opp igjen.

Vi har hele tiden en tett dialog med kommunen, idrettsrådet og andre idrettslag i kommunen, og vi vet at det jobbes på mange fronter for at alle idrettslag skal komme seg gjennom dette på en god måte. Vi skal stå klare til å starte opp igjen med full aktivitet når den tid kommer. Dere skal vite at vi gjør alt vi kan for at Fet Idrettslag kommer seg gjennom denne vanskelig tiden og vi gleder oss enormt til å ha dere alle tilbake i aktivitet. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har spørsmål eller har tanker/ideer til tiltak i denne perioden. 

Ta vare på hverandre og hold dere fysisk aktive, så ses vi snart igjen.

Atle Søgård
Daglig leder Fet IL 

 

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

23.06.2022
Ballskolen 2016

17:00 - 19:00

Eika Fet Arena