Klubbens aktivitetstilbud


Fet ILs tilbud starter fra 2 års alderen i den ene enden og ender opp med de som har passert 60 år i den andre enden

Turn

Turn gruppa har ett tilbud for de som er mellom 2 og 16 år. Les mer her:

Ballskole

Dette er ett tilbud for alle barn som er 5 år. Dette er et tilbud som består av sosialt felleskap, lek og variert aktivitet. Formålet med ballskolen er at barna skal bli kjent med våre ballsporter som tilbys i Fet IL. Les mer om Ballskolen her:

Fotball

Fotball er for alle barn, undom og voksne fra de er 6 år. Det finnes tilbud for alle aldersgrupper både for jenter og gutter. Les mer her:

Håndball

Håndball er for alle barn, undom og voksne fra de er 6 år. Det finnes tilbud for alle aldersgrupper både for jenter og gutter. Les mer her:

Innebandy

Innebandy er for alle barn, ungdom og voksne fra de er 6 år. Les mer her:

Klatring

Vi holder til i egen klatrehall i Eika Fet Arena med mange forskjellige aktiviteter for både barn og voksne. Les mer her:

Kajakk

Kajakktilbudet er primært for unge voksne og eldre. Vi har også tilbud om utleie av kajakkplass. Les mer her:

60 pluss

Seksti pluss er en gruppe som trener to ganger i uken i Fethallen under veilledning av fysioterapaut. I tillegg har vi en gruppe som jobber en dag i uka på Fedrelandet med forfallent arbeid. Les mer her:

Fet IL Aktiv

Fet IL Aktiv er en idretts-SFO i regi av Fet idrettslag. Tilbudet gjelder 1.-4. trinn for skolene Garderåsen, Riddersand og Hovinhøgda. Les mer her:

Frisbee golf

Fet IL har etablert en frisbeegolf bane på Fedrelandet idrettsplass (bak Fethallen) som fritt kan benyttes av alle i alle aldre. Les mer her:

Turgruppe

Turgruppa i Fet IL arrangerer noen felles turer i løpet av sommeren. Vinterstid settes det opp refleksløyper i nærområdet. Les mer om turene og stiene her:

 

Barne- og ungdomsidrett

Klubben ønsker å beholde flest mulig barn og unge lengst mulig!  Vi skal ha tilbud til både de som satser og de som er med for å ha det gøy.

Det skal i Fet IL være mulig å få gode nok utfordringer for de som ønsker å satse samtidig som de som er med for gøy har ett tilbud som passer for sitt nivå.

Barneidrett

Alle som har ansvar for barn eller er trenere for barn, skal kjenne til idrettens barnerettigheter og bestemmelser om barneidrett. All aktivitet for barn skal legges opp slik at klubben følger intensjonene i retningslinjene og bestemmelsene. Det innebærer at

 • aktiviteten skjer på barnas premisser
 • barna har det trygt
 • barna har venner og trives
 • barna opplever mestring
 • barna får påvirke egen aktivitet
 • barna kan velge om og hvor mye de vil konkurrere


Ungdomsidrett

Alle som er trenere for ungdom i klubben, skal kjenne til retningslinjene for ungdomsidrett. Klubben og trenerne skal sørge for

 • at ungdom kan bli så gode som de selv vil
 • å legge til rette både for dem som vil konkurrere, og dem som ikke ønsker å konkurrere
 • at ungdom får være med på å bestemme over egen aktivitet
 • at ungdom får bidra med det de kan
 • at ungdom får utdanning eller kurs for å utvikle seg
 • at treningsavgiften er overkommelig

 

Funksjonshemmede
Fet IL har ingen egne grupper for funksjonshemmede, men tar veldig gjerne imot barn og ungdom med lettere funksjonshemming og tilrettelegger for dette i våre ordinære lag.

Her finner du en oversikt over lag med tilrettelagt tilbud for funksjonshemmede:

Paraidrett

 

Klubbens arrangementer

Glomma cup

Fotballgruppa arrangerer hvert år Glomma cup for spillere fra 7 til 12 år (5er, 7er og 9er). Cup’en arrangeres på våren og går over lørdag og søndag på Fedrelandet idrettspark.

Tine fotballskole

Fotballgruppa arrangerer hvert år Tine Fotballskole siste uke før skolen begynner etter sommerferie. Denne skolen er for barn fra 7 til 12 år. Det er klubbens eldste fotballspillere som er instruktører.

Kick-off

Håndballgruppa arrangerer hvert år før seriestart ett forrykende (pyro-røyk-lys) show i Fethallen hvor de presenterer sesongens lag, spillere og trenere/lagledere.

Håndballskole

Håndballgruppa arrangerer siste uke i skoleferien ett håndballakademi hvor noen av de beste spillerne i verden deltar.

Sommerturn

Turngruppa arrangerer en turnskole siste uke i skoleferien.

E-sport

Klubbmesterskap FIFA gjennomføres i november

Discgolf

Klubbmesterskap gjennomføres i oktober

Oppstart ballskole, fotball, håndball, innebandy

Oppstart av ballskole for 5 åringer skjer første torsdag september.

 

Reise i regi klubben

På alle reiser i regi av klubben (samlinger, cuper, turneringer, konkurranser osv.) skal det pekes ut en ansvarlig reiseleder som har overordnet myndighet fra avreise til hjemkomst. Reiselederen kan være en av foreldrene som har meldt seg frivillig til å være med på et stevne eller et annet arrangement. Det kan være en eller flere reiseledere og det velges ut én hovedansvarlig blant dem. Alle skal være kjent med og følge instruksen. Alle barn under 10 år skal ha følge av foreldre eller annen foresatt dersom reisen innebærer overnatting, hvis ikke annet er avtalt.

Vær oppmerksom på at det vanligvis må innhentes politiattest for foreldre som er med en gruppe mindreårige på et trenings-/konkurranseopphold i regi av laget.

Les mer om retningslinjer.

Tilbake til Innholdsiden