Tett på nett, med folk fra Fet... Idag: Harald Aarvig

En ny og viktig rolle i Fet Fotball!

Møt meg på Åkrenesletta, og du bør nok ta med deg moped, var den korte beskjeden på sms. Jeg har avtalt et møte med Harald Aarvig, som går inn som «utviklingsansvarlig ungdom/senior» for å løfte kvaliteten ytterligere.

2019-12-06
Kjetil Moren Bråthen

Så det er her jeg står nå, klokken 07.11 en tirsdag morgen. Blåfrossen på fingrene, og med kulderøyk dampende ut av munnen som blander seg med eksosen fra køen som snirkler seg forbi.  Det er når jeg står og titter oppover Hovinbakken jeg får øye på en syklist i full fart nedover bakken. Haha, hvem er det som er ute og sykler nå tenker jeg lattermildt. Når syklisten kommer nærmere ser jeg at det er Harald som er på vei, og jeg skjønner hvorfor han ba meg møte opp med moped. Heng deg på, roper han. Jeg er midt i det fjerde draget. Jeg starter opp, og setter etter. Harald forteller at han har blitt bitt av sykkelbasillen, og sykler hver dag frem og tilbake til jobb. Jeg anbefaler alle å gjøre det samme, sier han. Jeg har ikke følt meg i bedre form på mange år.

På vei innover mot Lillestrøm i susende fart kommer vi raskt inn på den nye rollen, og hvordan den kan utvikle Fet IL. Både Harald og undertegnede ivrer i diskusjonen. Dette er noe vi har troen på, som et av mange viktige steg for å løfte klubben.

- Ved å samarbeide skal vi sørge for at 2 + 2 > 4 sier Harald. Alle kan lære av alle, hvis vi er åpne for det. Jeg ønsker at alle trenere skal ha et bevisst forhold til hvordan laget skal spille, og sammen skal vi få systematisert dette ned til spillestil, treningsinnhold og å jobbe med rollene i laget. En spiller som ikke er taktisk komfortabel kan aldri nå sitt potensiale, det syns jeg er en fin rettesnor. Fokuset vil nok ligge mest på det relasjonelle, hvordan vi spiller sammen og hvordan vi sammen står mot det motstanderen gjør. Min drøm er at lagene i Fet vil framstå på en godt organisert måte, hvor spillerne føler seg trygge og kan yte sitt beste. Spillestil og roller skal være godt kjent av alle på laget, slik at det er liten forskjell når man bytter spillere. Med dette som fokus skal vi få utviklet enda flere spillere som hevder seg i kretsen, og som er aktuelle for storklubbene i området, og samtidig produsere spillere som lykkes på vårt eget seniorlag. Vi skal ha utviklingsfokus hvor også det sosiale er viktig, og hvor resultatene kommer som følge av god jobbing og ikke resultatfokus.

Hvordan skal du hjelpe trenerne på vei, samtidig som de beholder eierskap til laget sitt og sin egen og spillernes utvikling, lurer jeg?

- Det er ikke meningen å styre lagene og trenerne for mye, men å hjelpe de på sitt ambisjonsnivå og utfra sitt ståsted. Målet er at spillestilen blir et utgangspunkt når man planlegger treninger, og på en slik måte også blir trent inn og brukt i kamper. En spillestil kan være så enkel eller komplisert som man ønsker, og her tenker vi å begynne i det enkle utfra det enkelte lags ståsted og ønsker. Da vi snakker om dette kommer Harald inn på sin egen trenerbakgrunn, og hvordan han selv gjennom å få mer innsikt ble mer interessert i å lære og bitt av basillen. Det er noe av den samme effekten jeg håper vi kan gi til resten av våre trenere i klubben, å gi de glede og egenutvikling på veien.

Harald%20Aarvig.jpg

- Jeg var trener i ungdommen for et lag som var tre år yngre enn meg, forteller han, og tok i den tiden det som da het aktivitetslederkurs. Jeg bygget på dette i forsvaret med A-kurs. Så var jeg jeg ikke aktiv før min egen sønn, Adrian ble 5 år og startet på ballskolen i Fet IL. Sammen med Frode Espen og Tommy startet vi avdeling Garderåsen og jeg fortsatte med Gutter 2001 hele veien til og med gutter 16. Underveis tok jeg NFF C-lisens i 2009 og UEFA B-lisens i 2011. Ved siden av G01 var jeg med på juniorlaget og rekruttlaget i Fet og hadde også en sesong i LSK med G19-2. Etter UEFA-B kurset startet jeg i NFF Akershus som sone og kretslagstrener. Jeg har hatt sone G2002, i tillegg til kretslag G2001 og G2005 og har nå sone G2007. Noe av det mest inspirerende er når spillere du har trent tar steget opp i toppfotballen og oppnår sine drømmer, sier Harald, og nevner spillere som Marius Amundsen og Victor Grodås som begge har spilt i eliteserien. Neste sesong er planen å trene kretslaget G08, og følge de videre. I 2017 og 2018 jobbet jeg i LSK og hadde G14 hvor vi fikk sølv i KM, og året etter var jeg med på G15 som spilte Interkrets G16. Den våren vant vi nasjonalt elitetiltak i LSK hallen med seier over VIF i finalen, og det ble også gull og sølv i InneKM. Når hovedtrener ga seg i LSK og flyttet hjem til Portugal valgte jeg også å gi meg, og har hatt litt over ett års pause. I høst har jeg gjennomført veilederskurs for grasrottrenerkurs, så nå kan jeg holde klubbnære kurs ved behov. Utover det leser jeg mye om, og ser mye fotball. «Lifelong student of the game» syns jeg er beskrivende.

Vi er enige om at alle opplevelsene og minnene som verv i fotballen gir, er ubetalelige erfaringer som vi ikke ville vært foruten. Livet ville vært fattigere uten fotballinteressen, sier Harald. Den gir så mye glede og frustrasjon. Jeg merker på Harald at han blir mer ukomfortabel, og jeg spør hva han mener med frustrasjon. Samtidig kan jeg skimte en blå drakt under sykkeltrøya, og bokstavene F E R G U S O N på ryggen da det går opp for meg at han har på en gammel spillerdrakt tilhørende Duncan Ferguson. Er du Everton-supporter, undrer jeg? Men spørsmålet blir bare hengende i luften. Harald har allerede forsvunnet rundt neste sving på vei til en ny arbeidsdag i Lillestrømfirmaet Datek.

Harald har signert for rollen «utviklingsansvarlig ungdom/senior» i 2020, i en rolle som vil utvikles underveis. Som et ledd i rollen håper fotballgruppa å få på plass et VEO analysekamera.

Les mer her!

Med det kan både kamper og treninger filmes og analyseres, og vi kan i fellesskap diskutere oss frem til en felles plattform av momenter og struktur. Mange av våre trenere ønsker seg input til strukturtrening, og Harald vil være en mentor som også iblant ved leilighet og behov kan bidra på feltet. Fet fotball gleder seg til å se Harald i virksomhet, og håper det vil bære frukter. Målet må hele tiden være som Harald startet intervjuet med; at 2+2 > 4.

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket