Tett på nett, med folk fra Fet... Idag: Øystein Sigstad

Brennende engasjement for jentefotballen!

For en innflytter som meg har det vært viktig å være med i Fet IL. Det har gitt meg mange gode venner og mange fantastiske opplevelser. Les mer om praten med Øystein og sesongen til J2005 her..

2019-12-20
Kjetil Moren Bråthen

Med cowboyhatten på plass, svinger Vinstras store sønn inn på Fedrelandet med countrymusikk dundrende ut av høyttalerne. Det er viktig å huske hvor en kommer fra, sier Øystein muntert da han setter seg til rette på klubbhuset. Øystein kom til Fetsund i 2005, og har siden den gang hatt et stort engasjement i idrettslaget hvor han blant annet har vært jenteansvarlig i fotballen og styreleder for hovedlaget, samtidig som han har vært trener for jentene sine Malin og Marte.

Vinstra er byen midt i Peer Gynts rike, og er mest kjent for Countryfestivalen på sommeren. At oppveksten her har satt tydelige spor i Øystein, kom tydelig frem i den kjappe spørsmålsrunden.

ysteinSigstad.jpg

Største øyeblikk? Countryfestivalen på Vinstra.

Hva opptar tiden din når det ikke er jobb eller fotball? Country.

Hva gjør deg glad? Country.

Hva gjør deg trist? Country.

Hva gjør deg sint? Country.

 Favorittsang? Jeg var på Bobbysocks-konsert på Vinstra i 1985, og fikk oppleve La Det Swinge på nært hold. Må bli den.

Favorittperson? Hun fra Vinstra som vant Big Brother og Peer Gynt. Visste du at det faktisk var en virkelig person, begynner Øystein opprømt. Her skjønner vi at dette kan dra ut, og for å komme videre må vi bryte inn for å dreie intervjuet over på fotball.

(P.S. Redaksjonen innrømmer å ha tatt seg visse kunstneriske friheter i svarene over!)

 

 I 2019 har Øystein sammen med Henning Holt vært trener for det første damelaget i Fet på 11’er i seriesammenheng siden 80-tallet. Selv om en strålende sesong endte med at opprykksdrømmen brast i siste seriekamp i en ren opprykksfinale mot Borgen, har engasjementet blant trenerne og spillerne lagt et godt grunnlag for videre satsning på damelaget til Fet. Det er likevel treneroppdraget for jenter 2005 som opptar Øystein mest.

For meg er treningene det viktigste, og det morsomste, begynner Øystein. Vi trenerne er veldig fornøyde med å ha en gjeng jenter som er ivrige på å trene. Vi har godt oppmøte og jobber mye med å gjøre treningene så bra som mulig slik at jentene skal få lyst til å trene mer. Vi er veldig fornøyde med utviklingen til laget og enkeltspillere, og avstanden mellom de beste og nest beste blir mindre. Det er et godt miljø og jentene tar vare på hverandre, samtidig som de pusher hverandre på trening, smiler Øystein stolt.

Vi har vært få spillere, så vi har fokusert på å være et LAG der alle betyr noe og der alle bidrar. Vi er ikke så opptatt av formasjoner, men å utnytte styrkene til hver enkelt best mulig. Vi har i tillegg jobbet mye med å bygge lederskikkelser i laget, og vi forsøker å involvere jentene i oppvarming og taktikkprat både før kampen og i pausene. Ofte har vi latt jentene selv styre pausepraten og snakke om hvordan de kan gjøre ting enda bedre i andre omgang. Dette har vi mange ganger sett slå veldig bra ut og er noe vi har tro på, smiler Øystein fornøyd. Redaksjonen kan ikke annet enn å trekke paralleller til en annen tidligere Fet-trener, nemlig Marit Breivik, som gjennom mange år som landslagstrener for håndballjentene nettopp ble kjent for sin involverende lederstil. Vi funderer på om det kan være en større sammenheng, og ganske riktig. I våre undersøkelser finner vi ut at også Marit Breivik har et forhold til Vinstra, der hun i mange år har vært leder for nominasjonskomiteen til Peer Gynt-prisen hvor storheter som Ole Gunnar Solskjær og Marit Breivik selv er tidligere vinnere.

Øystein virker i det hele tatt veldig stolt over laget sitt, og vi prater videre om hva som er hans beste opplevelser fra sesongen som har vært.

Som vi snakket om i sted, handler de beste opplevelsene for meg som trener om gode treninger. Det mest tilfredsstillende jeg kan tenke meg er å gjennomføre gode økter der man ser spillerne trives og forstår hva vi trener på. Da ser man plutselig igjen elementer vi har trent på i kamper og forstår at jentene gjør ting bevisst. Det har også vært noen ekstra morsomme kamper i år. Den beste kampen var hjemme på Fedrelandet mot Aurskog/Høland, og den mest spennende var straffesparkkonkurransen i Norway Cup. Begge de kampene fremstår vi veldig som et LAG men på forskjellige måter. Mot Høland spiller vi ut et av de beste lagene i serien og alle bidrar og spiller en veldig bra kamp. Kampen mot tyskerne i Norway Cup var en knokkelkamp der alle gir jernet og vi avgjør på straffer. Det å se jentene juble sammen etter den avgjørende straffen gjorde inntrykk. Det var skikkelig idrettsglede, og jeg unnet meg en ekstra slurk av favorittdrikken Ramløsa etter den kampen, fortsetter Øystein og hever glasset som i en skål. Hey, roper han, tydelig fornøyd.

J2005.jpg

Neste sesong ser vi ut til å bli mange flere. Per nå teller vi 20 spillere da vi har fått spillere fra naboklubben Dalen etter sesongen. Målet blir å utvikle spillet vårt enda mer, gjøre jentene tryggere i de ulike rollene og utnytte styrkene til hver enkelt enda bedre. Jeg har veldig tro på rollen klubben har fått opprettet med Harald som ungdomsansvarlig, en som trenerne kan sparre med og som vil skape en bedre felles forståelse i klubben. Vi skal jobbe mye mer med struktur i vinter, og bruke Harald som sparringspartner. Det handler om å utvikle spillere og gi et så godt tilbud som mulig til barn og unge, og da trenger også treneren og støtteapparatet folk som kan være med å utvikle oss. Slik blir alle bedre. Jeg tror at vi trenere kunne hatt godt av å snakke litt mer sammen og utveksle erfaringer, men det er noe med å finne tid til alt. Det skjer mye bra i klubben for tiden, jeg har veldig tro på dette og den samfunnsrollen idrettslaget tar for bygda, sier Øystein før han avslutter med en liten monolog.

For en innflytter som meg har det vært viktig å være med i Fet IL, fortsetter Øystein. Det har gitt meg mange gode venner, mange fantastiske opplevelser og jeg har fått være med på mange spennende ting. Fet er et bra sted å bo med mange hyggelige mennesker. Landlig men samtidig nært alt av tilbud. Et trygt og godt sted å ha barn med mange muligheter og aktiviteter. Jeg synes Fet IL er et veldig bra idrettslag. Mulig jeg er litt inhabil etter å ha sittet som leder noen år, men jeg opplever at Fet stadig utvikler seg og har gode tilbud for barn og unge samt øvrige innbyggere i kommunen. Det blir spennende å se nå som vi skal slås sammen med andre kommuner, men jeg har tro på at det bare vil gi enda flere muligheter. Fet IL vil uansett ha en svært viktig rolle for innbyggerne på Fetsund, avslutter Øystein før han gir en tommel opp, tar med seg Ramløsa-flaska si og går ned for å gjøre klart utstyret til nok en fin kveld med trening på Fedrelandet, og forhåpentligvis vil nye gode minner skapes for resten av livet.

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket